⚽⚽⚽VOLG ONZE SOCIALS VOOR NIEUWS, FOTOVERSLAGEN, ...⚽⚽⚽

VOETBAL 3DE PROVINCIALE B: NIEUWMOER - BURCHT 3-0

Dimitri Olluyn pakt de titel met Nieuwmoer na zege tegen Burcht: “Kan me geen mooier afscheid wensen”
De spelers van Nieuwmoer vieren de titel.

Nieuwmoer kroonde zich zondagmiddag tot kampioen in derde provinciale B. De 3-0-zege tegen Burcht was niet alleen goed voor de titel. Het was ook meteen de laatste thuismatch van aanvoerder en boegbeeld Dimitri Olluyn, die na 14 seizoenen bij Nieuwmoer een punt zet achter zijn rijkgevulde carrière. “Ik had me geen mooier afscheid kunnen wensen”, aldus Olluyn.
Kristof Gabriels
Gisteren om 21:50

Nieuwmoer had voor rust wel de handen meer dan vol met een strijdvaardig Burcht. “Zo’n kampioenenmatch zorgt niet alleen voor de nodige stress”, weet verdediger Dimitri Olluyn.

“Burcht kan de punten ook nog heel goed gebruiken in de strijd om het behoud, waardoor we de overwinning allesbehalve cadeau hebben gekregen. Anderzijds moet ik wel zeggen dat we na de 1-0 zo’n vijf minuten voor rust niet meer in de problemen zijn gekomen. Dankzij die openingstreffer was de druk duidelijk wat van de ketel omdat voor ons een punt volstond voor de titel en Burcht dus al twee keer moest scoren.”

Amper 23 tegengoals
Met amper 23 tegengoals beschikt Nieuwmoer, dat dit seizoen slechts drie keer verloor, over veruit de beste verdediging van de reeks.

“We begonnen nochtans niet goed aan de competitie met een 1 op 6, maar eenmaal we op kop zijn gekomen, hebben we die leidersplaats gewoon niet meer afgegeven. Onze grootste sterkte? Dat we zo’n hechte groep zijn. Bovendien beschikt iedereen over een schitterende mentaliteit, want je mag niet vergeten dat we dit seizoen toch wel wat blessures gekend hebben. Zo viel een tijdje geleden met Roman Witting onze topschutter uit, maar we hebben dat als team eigenlijk heel goed opgevangen.”

Afscheid van aanvoerder
De 34-jarige Olluyn geeft na dit seizoen de aanvoerdersband door bij de kersverse tweedeprovincialer. “Ik had me geen mooier afscheid kunnen wensen, want deze titel is echt wel de kers op de taart”, klinkt het.

“Na veertien seizoenen is het alleen wel goed geweest en wil ik meer tijd vrijmaken voor mijn gezin. Al zal Nieuwmoer altijd de club van mijn hart blijven. Zo heb ik hier echt alles meegemaakt. Van eersteprovincialer tot hekkensluiter in vierde provinciale, maar gelukkig hebben we ondertussen opnieuw de weg naar boven ingezet.”

De aanvoerder hangt zijn schoenen trouwens niet helemaal aan de haak. “Ik blijf bij de reserven spelen voor mijn plezier. Als ze me dus nodig hebben om te depanneren, weten ze mij wel te vinden (lacht). Al is het eerst tijd voor een groot titelfeest. Daar hebben we hard genoeg voor gewerkt”, besluit een dolgelukkige Olluyn.

 

Bron: Het Nieuwsblad

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240421_97150619?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1Gz3fqGrspHSiDx__ZJstugoCGY5IKWfRlFJRpSm54GL7pQ_xxl5mqC2k_aem_Af9JZ7-ASEZ2YW0hRN7zzMPcEF7DNo3kPwRTKSQnhMSjDG_Gj0RGDF7YeTrzBBG741QcKY1NH6giJIvHX4DW1Um0

🔴⚪⚫ 2 Juni vindt onze familiedag en onze initiatietrainingen weer plaats! aLle info kan je hieronder terugvinden:👇👇👇🔴⚪⚫

Voor de thuiswedstrijd tegen Berendrecht kan je vanaf nu weer inschrijven, alle info is hieronder te vinden!

🔥🔥🔥 WELKOM OP ONZE VERNIEUWDE WEBSITE 🔥🔥🔥

 

Onze website zit in een splinternieuw jasje! Je vind hier vanaf nu alle laatste uitslagen, ploegfoto's, klassementen, ... van zowel de jeugd als de A-kern! 

 

Wat is er nog nieuw:

  • Je kan vanaf nu kledij bijbestellen via de webshop in het tabblad 'jeugd'.

  • Wie meer info wil over inschrijvingen of wil deelnemen aan een proeftraining, kan zich aanmelden op het tabblad 'jeugd' via het contactformulier.

  • Ook de jeugdwerking is terug te vinden onder het tabblad 'jeugd'.  

  • Trainingsuren van elke leeftijdscategorie zijn te vinden bij ploeg naar keuze. 

  • Nieuws over evenementen, afgelastingen, wedstrijden, .. zijn vanaf nu ook te vinden op deze pagina.