. .

WWW.KFCNIEUWMOER.BE 

Info -> Historiek


Info ->

sponsored links
Korte Historiek
U bent in: Info - Historiek

Nieuwmoer FC werd opgericht in 1953, wat betekent dat in 2003 de eretitel ‘Koninklijke’ aangevraagd en toegekend werd.

Tot het seizoen 89 – 90 kwam Nieuwmoer FC, met uitzondering van het seizoen 72-73, in de laagste reeks uit. Op het einde van het seizoen 89 – 90 werd er kampioen gespeeld in vierde, het seizoen nadien werd door een tweede plaats de promotie naar tweede afgedwongen. 

Belangrijk voor de club was ook dat bij aanvang van het seizoen 91-92 de nieuwe accommodatie in gebruik werd genomen. Nieuwmoer F.C. beschikte vanaf dit seizoen over twee volwaardige terreinen en een eigen kantine. Tijdens het seizoen 94 – 95 werd de officieel goedgekeurde verlichting op het A-terrein geïnstalleerd, waardoor avondwedstrijden mogelijk werden.

In de zeven seizoenen tweede provinciale werd er vier keer bij de eerste drie geëindigd, met als hoogtepunt de kampioenstitel in het seizoen 97 – 98. Met 80 punten ging Nieuwmoer FC Waaslandia met vijftien punten vooraf. Er werd liefst 109 keer gescoord en Jurgen Meeusen kroonde zich met zijn 52 treffers (nog steeds een record) tot nationaal topschutter.
In de dertien seizoenen eerste provinciale handhaafde KFC Nieuwmoer FC zich steeds in de middenmoot en de subtop, op uitzondering van het seizoen 05-06. Toen was een veertiende plaats onvoldoende om de degradatie naar tweede provinciale af te wenden. Na een overtuigende titel met een puntentotaal van 72 en een voorsprong van 12 punten op de dichtste achtervolger, werd de verloren plaats bij de provinciale elite weer ingenomen.

Door het afhaken van de hoofdsponsor kwam de club vanaf het seizoen 11-12 in een neerwaartse spiraal terecht. Drie opeenvolgende degradaties brachten KFC Nieuwmoer naar de bodem van vierde provinciale. Geleidelijk is een opwaartse tendens merkbaar, maar de weg naar de gouden periode is nog lang, zo niet onbereikbaar.

> Hoe het was...

.
. . .